Nokian kaakkurit – osa I

Muutaman vuoden tauon jälkeen innostuin taas kuvailemaan hiukan määrätietoisemmalla asenteella. Vapaa-aika on kortilla ja ajattelin valita kesän kuvausprojektiksi ainoastaan yhden aiheen, Nokian kaakkurit. Tämä osoittautui hyväksi tavaksi toimia, määrätietoinen kuvaaminen kohteita liikaa häiritsemättä vie yllättävän paljon aikaa.

Nokialla pesii tavanomaisesti useita kaakkuripareja usealla eri lammella. Alueelle on rakennettu useita tekosaarekkeita pesintää turvaamaan ja tässä työssä ovat ansioituneet erityisesti Pekka Rintamäki ja Harri Laurila.

Tänä vuonna pesintä oli jostain syystä miltei täydellinen katastrofi: pesintöjä aloitettiin varmuudella seitsemässä eri kohteessa, mutta lentoon nousi ainoastaan yksi poikanen koko alueelta. Tulos on vuonna 2005 aloitetun seurannan ajan huonoin.

Julkaisen kuvausprojektini kuvia neljässä eri osassa, kuvat ovat suurimmaksi osaksi kronologisessa järjestyksessä. Tämä ensimmäinen osa keskittyy kevääseen ja kuvat on otettu huhti-toukokuussa 2019. Parittelua pääsin seuraamaan kolmeen eri otteeseen kahdessa eri kohteessa.

Red Throated Divers of Nokia – Part I

After a few year’s brake, I started a photography project for summer. I thought choosing only one subject would bring the best results and this seemed to be a good idea. The subject was Red Throated Divers (Red Throated Loon, Gavia Stellata) of Nokia.

I will publish pictures of my project divided into four parts, this first part is the Spring actions. These photos are shoot in April and May 2019.

All photos are shoot handheld, equipment used:Olympus E-M1 Mark II

  • Olympus E-M1 Mark II
  • Olympus E-M1X
  • M.Zuiko 300/4 Pro
  • M.Zuiko 40-150/2.8 Pro
  • M.Zuiko 12-100/4 Pro
  • Extenders MC-14 and MC-20