Nokian kaakkurit – osa IV

Loppukesästä ennen muuttoa kaakkurit kokoontuvat vielä syyssoitimelle. Syyssoidin ei näyttäisi olevan niinkään kisailua ja kukkoilua, vaan ennemminkin jonkunlainen sosiaalinen tapahtuma. Se keväinen testosteronipullistelu puuttuu. Syyssoidinta kestää jokusen viikon ja sen jälkeen kaakkurit häipyvät isommille ulapoille ja sieltä edelleen talvehtimisalueille.

Tämän viimeisen kuvasarjan kuvat on otettu elokuun lopulla. Sarjan viimeisessä kuvassa syyssoidin on jo päättynyt ja kaakkurit ovat lähteneet. Ensi kesään!

Red Throated Divers of Nokia – Part IV

In late summer red throated divers gather once more togethter for autumn lekking. Autumn lekking seems to be more social happening than activity full of testosterone. Autumn lekking lasts a few weeks and after that divers fly to open water and to their winter areas.

These photos are shoot in late August. In the last photo the lekking has ended and divers have left away. See you in next summer!