Sääsuojauksesta

Luin Petteri Hautamaan blogimerkinnän, jossa Petteri kertoo sateen aiheuttamasta vauriosta järkkärirungolle. Olen pahoillani Petterin puolesta, tiedän takavuosilta miltä tuo tuntuu.

En ole Olympuksen mannekiini, mutta tässä yhteydessä on pakko kehua Olyn sääsuojausta.

E-M1X on IPX1-luokiteltu (Dripping water (vertically falling drops) shall have no harmful effect. Test duration: 10 minutes, equivalent to 1 mm rainfall per minute.) Tämän siis takaa valmistaja. E-M1 Mark III (samoin kuin Mark II) ei ole valmistajan taholta virallisesti IP-luokiteltu, mutta veden ja pölyn suojaus on siinäkin erinomainen. Myös Pro-sarjan M.Zuikot ovat roiskevesisuojattuja.

Esimerkki syyskuun vaellusreissulta: vettä tuli muutamana päivänä kuin aisaa, ja E-M1 mark III + M.Zuiko -yhdistelmä oli rinkan viilekkeissä rinnuksilla kiinni koko ajan kun olin taipaleella. Myös yöt olivat todella kosteita, enkä suojannut kamerakamppeita mitenkään. Yhtenä päivänä tähyslasi huurtui, mutta ei mitään muuta vaikutusta. Luonnossa rymyävälle kuvaajalle on iso asia, kun veden aiheuttamia ongelmia ei tarvitse juurikaan miettiä.

Youtubeen on ladattu kosolti kaikenlaisia Olyn runkojen uittamistestejä. Kokeilut omalla vastuulla. 🙂