Kesän loppua Järvelän kosteikolla

Järvelän kosteikko on vahingossa pellolle syntynyt lintuparatiisi. Näin loppukesästä kosteikolla levähtää syysmuutolla mm. lukuisa joukko kahlaajia. Kahlaajat ovat jo syysmuutolla, kun liejukanan pojilla ei ole vielä sulista tietoakaan.

Tänä kesänä kosteikon laulujoutsenpariskunnalla pesintä on näköjään onnistunut hienosti, mutta kosteikon kurkiparilla ei näyttänyt poikasta olevan – tai sitten tämä kuvassa oleva pari on vain kosteikolla ruokailemassa. Kosteikolla tuskin on syvyyttä muutamaa kymmentä senttiä enempää, mutta niin vain siinä tuntuu sinttejä olevan, sillä silkkiuikku kalasteli menestyksekkäästi ruovikon reunalla.

Viime kesän loppupuolela kosteikon reunojen osmankäämikasvustoja raivattiin ja se on tehnyt linnustolle hyvää.

Kuvaamisen kannalta paikka on haastava: millejä tarvitaan jumalattomasti, eikä aivan maanrajasta kuvaaminen tahdo loppukesällä onnistua millään maanpinnan muotojen vuoksi. Mutta jotain sentään.

Lisätietoja kosteikosta on esimerkiksi Turun lintutieteellisen yhdistyksen sivuilla.

Nämä kuvat on näpsitty heinäkuun loppupuolella, kalustona OM-1 + M.Zuiko 150-400/4.5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *