Andaluciaa kaivelemassa

Kävimme rouvan kanssa syyskuun alussa heti sikäläisen turistisesongin jälkeen Andaluciassa ja Aurinkorannikolla. Finskillä Malagaan, vuokra-auto alle ja hotellitukikohta Mijas Puebloon. Tavoitteena oli tutkailla seutuja vähän sillä silmällä, että josko joskus tulevaisuudessa pahimman talvikauden viettäisi hiukan etelämpänä kuin Varsinais-Suomen ilmastomuutospimeydessä.

Aurinkorannikon puolesta puhuisi suomenkieliset verkostot ja terveyspalvelut. Ja siinäpä ne positiiviset asiat sitten ovatkin. Eiköhän se suunta jatkossa löydy jostain muualta. Jokin siinä on, että Italia vaan miellyttää enemmän, etelä, pohjoinen ja myös se saappaanvarsi siinä välissä.

Paikallista juomapuolta on aina syytä tutkiskella. Tällä kertaa retken kohokohdiksi muodostuivat Diez-Meriton sherrytila Jerez de la Fronterassa, sekä Bodegas Morosanton viinitila Rondassa. Paikallisia viinejä alueella ei kuppiloissa juurikaan näe, vaan viinit tulevat pääasiassa Riojan, Ribeira del Dueron ja Ruedan alueilta. Tämä on meikäläisen näkökulmasta kummallista, sillä Malagan seutu oli aikoinaan yksi Espanjan merkittävimmistä viinialueista kunnes home vei köynnökset.

Maisemathan ovat perin kauniit, erityisesti kun ajelee auton kanssa pitkin vuoristoseutuja. Kovasti nättiä on.

Kuvauskalusto: OM-1 + M.Zuiko 25/1.2

2 thoughts on “Andaluciaa kaivelemassa

  1. Kauniita kuvia viinipulloista. Perskohtaisesti en hirveästi tykännyt Espanjan punaisesta pölystä, silloin aikoinaan kun vielä harrastin ilmakehän tuhoamista lentämällä jonninjoutavien mielitekojeni vuoksi.

    Talvimökin sijainnin valitsisin ehdottomasti Madeiralta, jos en olisi nykyisin osapäivävihreään uskontoon tullut. Siellä riittää kuvattavaa vaikka sataakin harva se päivä, eikä viinaksetkaan huonoja ole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *