Alsace

Poikkesimme syyskuun alussa rouvan kanssa OK-Matkojen pakettimatkalla Ranskan ja Saksan rajamaastossa Alsacessa. Alsace on kolkkaa, jossa Ranskan ja Saksan välistä rajaa on siirrelty vuosisatojen mittaan sotien seurauksena ahkerasti.

Ja siihenkin on historialliset syynsä, miksi Euroopan parlamentti kokoontuu nimenomaan Strasbourgissa, Alsacen sydämessä.

Seutu on perin kaunista, ja sen vuoksi mekin siellä olimme. Historiaa piisaa, jopa Napoleon piti aikoinaan Strasbourgissa linnan kokoista majaansa. Suosittelen poikkeamaan jos siellä suunnalla Eurooppaa kuljeksii.

Colmar, viehättävä pikkukaupunki oli seuraava etappi. Paluumatkalla poikkesimme vielä lyhyesti Saksan puolella Freiburgissa, josta jäi hyvin miellyttävä maku suuhun.

Vaikka retki pääasiassa Ranskan puolella kulkikin oli meininki hyvin saksalaista, ruokia myöten.

Alsace on myös viinialuetta, jossa viljellään pääasiassa Rieslingiä, Pinot Gris’tä ja Pinot Noiria. Kaikissa on hiukan omanlaisessa twisti muihin viljelyseutuihin verrattuna.

Kamerakamppeina mukana OM-1 ja M.Zuikot 17/1.2 ja 7-14/2.8. Panoraamat käsivaralta.

2 thoughts on “Alsace

    1. Kiitos Pekka!

      Yrittelen pikkuhiljaa ujuttautua katukuvauksen ihmeelliseen maailmaan. Turistina se on jotenkin helpompaa kun muutenkin pällistelee huuli pyöreänä kamera kaulassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *