Palveluntarjoajalta toiselle

Hommasin oman domainin toistakymmentä vuotta sitten silloiselta pieneltä webhotellipalveluntarjoajalta, Futuronilta. Yksityishenkilöt eivät siinä vaiheessa saaneet .fi-verkkotunnuksia, joten päädyin .net -päätteiseen.

Vuosien mittaan Futuronin liiketoiminta taidettiin myydä useampaankin otteeseen, tällä hetkellä toimii Telia Inmics-Nebulan sateenvarjon alla.

En ole viime aikoina ollut tyytyväinen webbipalvelimen nopeuteen enkä luotettavuuteen. Tökkimisiä on ollut liikaa. SSL/TSL-varmennetta ei saatavilla. Muistissa on myös parin vuoden takainen sähköpostipalvelinhässäkkä, joka jumiutti koko sähköpostiliikenteen usemman viikon ajaksi. Mitä jos olisin pyörittänyt liiketoimintaa kyseisellä alustalla? Seurailin tarkkaan myös digicamera.netin ongelmia ja palveluntarjoajan vaihtoa alkuvuodesta.

Laskutuskausi olisi tullut katkolle lokakuun alkupuolella, joten nyt oli taas se hetki vuodesta, kun seurailin webbihotelleja sillä silmällä.

Päädyin hyvien suositusten avittamana vaihtamaan CloudCityyn. Samalla hommasin .fi -päätteisen verkkotunnuksen.

Homma meni käsittämättömän juohevasti. Tein tilauksen eilen ja pari tuntia sitten ryhdyin siirtelemään WordPress-alustalle rakennettua saittia uudelle alustalle. Nyt koko saitti on siirretty. Siirtoon on rakennettu todella helpot työkalut. Palveluun kuuluu myös uudelleenohjaus vanhasta .net -päätteisestä osoitteesta. CloudCityn asiakaspalvelu tuntuu todella toimivan jos on apua vailla.

Uusi osoite on siis https://ollikanerva.fi, http-liikenne ohjautuu automaattisesti https-osoitteeseen. Sähköposti on olli@ollikanerva.fi.

Vanha .net-osoite jää vielä rinnalle ja liikenne ohjautuu automaattisesti .fi-osoitteeseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *