Kevättouhuja

Huhtikuun loppupuolella Littoistenjärvi oli vielä jäässä. Järvelän kosteikkolla puolestaan oli kevättulvat ja kosteikon eteläosa oli vielä kokonaan jään peitossa. Tilanne pisti kulmakunnan nokikanat kukkoilemaan tulvalammikossa melko sopivalla kuvaushollilla. Kun jäät lähtivät järveltä ja kosteikolta, nokikanat häipyivät normaaleille pesimäalueilleen.

Mustakurkku-uikut saapuivat kosteikolle heti sen vapauduttua jäistä.

Littoistenjärvellä oli hauska tilanne, kun nokikanat ja silkkiuikut rakensivat samaa pesäkumpua. Saa nähdä, onko tämä kumpu silkkiuikkujen parittelua vai pesintää varten, mutta nokikanat jäivät kakkoseksi. Viime keksänä tällä kummulla pesi nokikana ja silkkiuikut siinä vieressä.

Kalusto: OM-1 + M-Zuiko 150-400/4.5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *