Marche

Kävimme rouvan kanssa toukokuun alkupuolella retken Italiassa, Marchen alueella. Lensimme Bolognaan, josta nappasimme auton alle ja ajoimme ensin muutamaksi päiväksi Pesaron lähistölle Trebbianticon kylään maaseutuhotelliin. Teimme sieltä auton kanssa päiväretkiä lähistön kaupunkeihin (mm. Urbinoon) ja Adrianmeren rannikolle.

Trebbianticosta siirryimme Jesin lähistölle Monsanoon Filodivinon viinitilalle. Alueella tuotetaan pääasiassa Verdicchiosta tehtyjä valkoviinejä ja Lacrimasta tehtyjä punaviinejä, molemmat hiukan tuntemattomampia lajikkeita. Verdicchio on melko mukava, hyvin mineraalinen ja sitruksinen valkoviinirypäle, oiva kesäjuoma. Lacrima sen sijaan jäi hiukan etäiseksi.

Monsanostakin teimme päiväretkiä sekä sisämaahan, että Anconaan. Monsanosta pyyhkäisimme moottoritietä takaisin Bolognan lentoasemalle, joka sivumennen sanottuna on erittäin sekava ja ahdas.

Kelit olivat mainiot ja seutu oli vasta avautumassa talvikauden jäljiltä, ruuhkia ei ollut. Marche on erittäin kaunista seutua, suosittelen tutustumaan.

Sikariniekka polttelee Italiassa tietenkin paikallisia kuivasikareita, Toscanoja (puolitettuna Toscanello). Puolittamattomat Toscanot roikkuivat esimerkiksi Clint Eastwoodin huulessa italowesterneissä, niillä on hyvä sytytellä vaikkapa dynamiittipötköjen sytytyslankoja palamaan.

Reissussa kalustona OM.1 + M.Zuiko 25/1.2. Panoraamat käsivaralta.

3 thoughts on “Marche

  1. On se Italiakin kauniin vihreä keväällä, toisin kuin kesän edetessä. Yökuvat viehättivät, samoin Campari-foto on aika juoni. Ehdoton ykkönen on tuo pelkkä meri ja horisontti-kuva. Taisi mennä manuaalitarkennuksen puolelle, vai löysikö kamera tosiaan tarkennuspisteen?

  2. Jälleen upeita kuvia. Veri näköjään vetää teitäkin kohti Italiaa – en yhtään ihmettele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *