Syysretki Muotkatuntureille

Perinteisesti taas syysretki Muotkatuntureille, tällä kertaa ajankohtana oli syys-lokakuun vaihde.

Koivut olivat tietenkin jo lehtensä pudottaneet, mutta maaruskaakaan ei käytännössä ollut lainkaan. Inarin korkeudella vielä paikka paikoin oli koivuissakin kaunis keltainen lehti. Pilvistä, mutta poutaista oli sääennusteissa luvassa, joten siihen asennoiduin. Yllätyksekseni yksi yö ja päivät sen molemmin puolin olivat kuitenkin selkeitä.

Ja jos on yöllä selkeää, niin nyt eletään taas sitä aikaa että Lapissa jonkunlaiset revontulet ovat hyvinkin mahdollisia. Niin nytkin.

Keli oli tällä kertaa melko rapsakka: kun selkeänä yönä kömmin ylhäällä tunturissa makuupusiin, niin mittari näytti -7C.

Kamerakalustona matkassa OM-1, objektiiveina M.Zuiko 12-100/4 ja Panasonic Leica Summilux 12/1.4. Jalustana yökuvia varten vanha Slik Sprint Mini GM. Retkihommissa kun kuvataan lähes ainoastaan maisemia, niin M.Zuiko 12-100/4 on erinomainen yleislinssi. Kamera on kiinni rinkan viilekkeessä Peak Design Capture Clipillä, satoi tai pastoi, OM-1 ei sadesuojia kaipaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *