Sisiliaa kiertelemässä

Rouvan kanssa jälleen Sisiliassa. Keväällä kävimme viini- ja ruokamatkalla, mutta tällä kertaa olimme Olympian ohjatulla kiertomatkalla. Retki oli noin viikon mittainen ja reittinä karkeasti Palermo – San Leone – Caltanissetta – Piazza Armerina – Catania – Syracusa – Taormina.

Ohjatulla kiertomatkalla ohjelmaa piisaa ja turistinähtävyydet tulee käytyä melkoisen kattavasti. Sisilia on ollut aikoinaan karthagolaisten, kreikkalaisten ja roomalaisten temmellyskenttää ja se näkyy historiassa sekä edelleen ruoassa.

Vaikka ohjattu kiertomatka ei ehkä olekaan ihan minun juttujani, niin matkan järjestelyistä on syytä antaa täydet pinnat sekä matkatoimistolle, että erityisesti mainiolle ja jämptille Raffaello-oppaalle, joka on aivan loistava tyyppi. Herkuttelijan mieltä lämmittivät erityisesti perinteisiin sisilialaisiin ruokiin keskittyneet runsaat lounaat, sekä yllätyksenä tullut lounas- ja tastingvisiitti Tenute Manninon toimipisteeseen Catanian kupeessa. Tuliaslaatikot Etna Biancoa, Rosatoa ja kahta laatua Rossoa saapuvat jossain vaiheessa perästä.

Säät olivat mainiot, suomalaisittain sortsikelit. Turistiryhmiä, erityisesti amerikkalaisia oli edelleen runsaasti liikkeellä.

Oikein hyvä reissu kaiken kaikkiaan. Suuri suositus Olympian järjestelyistä ohjattujen matkojen ystäville.

Itse ehkä saan enemmän irti omatoimireissuista, joissa itse ajellaan paikasta toiseen, istuskellaan ja haistellaan paikallista tunnelmaa ajan kanssa. Eikä katsota kelloa.

Hiukan jäi korvan taakse ajatus seuraavanlaisesta retkestä: lento Palermoon, josta auto alle. Yö tai pari Sisilian keskiosien pikkukylissä (näyttivät bussin ikkunasta erittäin mielenkiintoisilta), sieltä edelleen kohti Messinaa ja lautalla Calabrian puolelle. Ehkä joskus.

Kuvauskalustona reissussa OM-1 + M.Zuiko 25/1.2, tällä kalustolla voi kuvata rankkasateessakin huoletta. Panoraamat käsivaralta.

2 thoughts on “Sisiliaa kiertelemässä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *