Tummanpuhuvia tunnelmia

Poikkesin neljän päivän kuvausretkellä Boreal Wildlife Centressä Viiksimossa. Kari Kemppaisen pyörittämä paikka tuntuu olevan kuvaajien suosiossa, enkä yhtään ihmettele miksi. Kuvauspaikkojen ylläpidossa huomioidaan kuvausympäristö todella hyvin, karhut kun ovat otuksia, jotka mylläävät erityisesti suot melkoiseksi mutavelliksi hyvinkin nopeasti.

Kuvauslokaatioita on neljä (suo, lampi, metsä, rotko) ja ne sijaitsevat lähellä toisiaan. Tähän aikaan vuodesta karhuja oli paikalla viidestä kuuteen. Ahma poikkesi eräänä iltana ja susi nähtiin viikko käyntini jälkeen. Valitsin vierailuajankohdan tietoisesti ns. sesongin ulkopuolelta, jolloin sain käyttööni oman kojun ja sain puuhastella omassa rauhassa.

En tietoisesti lähtenyt hakemaan mustavalkokuvia. Aloitin kuvien läpikäynnin rotkokojun kuvilla ja ne olivat ilman muuta sellaisia, jotka näin heti mielessäni mustavalkoisina tunnelmina. Niinpä koko kuvasarjasta tuli tällä kertaa mustavalkoinen.

Kalustona oli matkassa kaksi OM-1 -runkoa, sekä M.Zuikot 45/1.2, 12-40/2.8, 40-150/2.8 ja 150-400/4.5. Kaikille oli käyttöä.

2 thoughts on “Tummanpuhuvia tunnelmia

  1. Tässä se tulee taas kerran todistettua miten mv-kuva nostaa kohteen esiin värien viemättä turhaan huomiota.
    Tietysti jos värit ovat kohde, niin tilanne on toinen…

    Viimeinen karhukuva on mahtava!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *