Valtausyritys

Olen taas tänä kesänä seuraillut kaakkurilammen touhuja. Toistaiseksi hyvin varovasti, koska lammella haudotaan edelleen. Palaan kaakkureihin tarkemmin loppukesällä, mutta tänään lammella oli draamaa.

Menin aamuhämärissä lammelle tsekkaamaan tilannetta, kaikki tuntui olevan hyvin. Auringon noustua lammelle laskeutui vieras kaakkopariskunta, siinä ei sinänsä ole mitään uutta, viime kesänä näin tapahtui usein. Lammella pesivän pariskunnan toinen puolisko oli hetkeä aikaisemmin noussut lammelta kalaan.

Vieras pariskunta tutkaili lammella tilannetta kaikessa rauhassa puolisen tuntia, kunnes alkoi tapahtua. Pariskunta ui hyvin määrätietoisesti pesälautan läheisyyteen. Hautova kaakkuri suhtautui tässä vaiheessa vielä tilanteeseen rauhallisesti.

Yhtäkkiä toinen vieraista alkoi kavuta pesälautalle ja silloin alkoi tapahtua. Hautova kaakkuri tuli pesältä veteen ja ryhtyi puolustamaan pesää raivokkaasti. Pesälle kapuamista yrittänyt sai kirjaimellisesti nokkiinsa hyvin nopeasti. Toinen tunkeutujista oli kahakasta hiukan sivussa ja poistui vähin äänin muina kaakkureina etuvasemmalle.

Läksytys oli ohi muutamassa sekunnissa. Muna(t) säilyivät ilmeisesti ehjinä, koska kaakkuri palasi kahakan jälkeen pesälle hautomaan tavalliseen tapaan.

Kovaa hommaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *