Pala Toscanaa

Ja rouvan kanssa taas Italiassa, tällä kertaa pikku kierros Toscanassa. Lensimme Pariisin (ei ikinä enää) kautta Firenzeen, josta nappasimme vuokra-auton alle ja ajelimme ensin Chiantin alueelle Fonterutolin kylään lähelle Sienaa.

Fonterutoli on pikkuinen, 1100-luvulla perustettu kylä, jossa on myös Marchesi Mazzein vinitaloon kuuluva Castello di Fonterutoli -viinitila. Tilalla tuotetaan etupäässä Chianti Classicoa, mutta myös muita laatuviinejä. Vierailuumme sisältyi myös kierros upeissa tuotantotiloissa, tasting, sekä maistelumenu kylän ravintolassa. Oivaa meininkiä.

Fonterutolista teimme autolla päiväretket Sienaan sekä Castello di Brolioon, josta avautuu hiton komeat maisemat. Castello di Brolio kuuluu Ricasolin viinitilaan, joka on myös merkittävä laatuchiantien tuottaja.

Fonterutolista ajelimme loppuviikoksi takaisin Firenzeen.

Turisteja, erityisesti jenkkejä oli edelleen yllättävän paljon, vaikka ajankohtana oli marraskuun alku. Millainenhan mahtaa ryysis olla varsinaisena turistiaikana. Palvelu oli yhtä ravintolaa lukuunottamatta verratonta ja kelit suosivat. Italiaanomeninki on yleisesti ottaen iloista ja huoletonta, vaikka useimmiten asiat menevätkin lähinnä vain sinne päin.

Omatoimimatkojen käytännön järjestelyt olemme viime aikoina antaneet Kouvolan Matkatoimiston järjestettäviksi. Riittää kun kertoo minne haluaa matkustaa ja miten haluaa majoittua, niin matkatoimiston väki tekee muutaman ehdotuksen vaihtoehdoista. Olemme saaneet sieltä erinomaista palvelua.

Kuvauskamppeina mukana taas OM-1 + M.Zuiko 25/1.2. Varsinkin panoraamat kannattaa klikata isolle ruudulle täysikokoisiksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *