Huollatettua

Hommasin M.Zuiko 40-150/2.8 Pro -zoomin yksityishenkilöltä käytettynä keväällä 2018. Siinä vaiheessa olin objektiivin jo ainakin kolmas omistaja. Objektiivin minulle myynyt henkilö oli ostanut sen käytettynä Rajalasta, sen tarkemmin historia ei ollut selvillä. Objektiivi on esitelty vuonna 2014, joten tämä yksilö lienee kotoisin aika lailla ensimmäisistä tuotantoeristä.

Kevään metso- ja teerikuvausten yhteydessä panin merkille, että tarkennus sahaa haastavissa olosuhteissa melko lailla. Tarkennus napsahtaa kyllä kohdilleen, mutta tarkennus oli mielestäni hidasta ja hapuilevaa. Toki verrokkina oli M.Zuiko 150-400/4.5, joka on tarkennuksen suhteen huippunopea ja miltei vuosikymmenen uudempaa teknologiaa, mutta silti.

Tilasinpa siis huollon.

Huolto tilataan OM-Systemsin nettisivuilta ja takuun ulkopuoliset huoltotyöt maksetaan etukäteen kiinteähintaisina. OM-Systemsin huolto on keskitetty Portugaliin. Tämän huollon hinta oli 284,22 euroa rahteineen. Rahtina on DHL Express, joka kuskaa nyytin vuorokaudessa Portugaliin.

Huoltotoimeksiannossa pyysin tarkistamaan objektiivin tarkennusmekanismin.

Huoltotoimeksiannon seuranta

Ja olihan sitä korjattavaa näköjään enemmänkin:

Korjausraportti

Tässä objektiivimallissa vastavalosuoja on rakenteeltaan melkoinen rimpula. Huollossa sekin oli korjattu erittäin napakaksi ja täsmällisesti toimivaksi. Hyvä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *