Ljubljana ja muuta Sloveniaa

Poikettiin rouvan kanssa OK-Matkojen muutaman päivän reissulla Ljubljanassa. Sloveniassa en ollut aikaisemmin käynytkään ja maa osoittautui hyvin siistiksi ja ystävälliseksi.

Ljubljana on pienehkö pääkaupunki, josta teimme päiväretket Piraniin ja Blediin. Jos Ljubljanassa aikoo turistimielessä viipyä pidempään, niin silloin on syytä ottaa auto alle ja lähteä kiertämään maata.

Säät suosivat, keli oli helteinen. Oppaamme mukaan Slovenia on tyypillisesti hyvin sateinen maa, joka puolestaan näkyy vehreytenä. Nuoriso on hyvin kielitaitoista, vanhempi väki puhuu paremmin saksaa.

Hintataso on suomalaisittain edullinen, tosin pääkaupungin kävelyalueen hinnat ovat turistisesongin aikaan Suomi-hinnoissa. Slovenia on erinomainen viinimaa, erityisesti valkoviinit ovat hyvin laadukkaita.

Reissu oli oikein mukavasti järjestetty ja erityiskiitos mainiolle Linda-oppaallemme.

Kuvauskalustona mukana OM-1 + M.Zuikot 17/1.2 ja 7-14/2.8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *