Teerikevät

Eteläisimmässä Suomessa oli säiden suhteen perin kummallinen kevät. Lumet sulivat tammikuussa pois, mutta keväämmällä talvi alkoi uudelleen eikä kevät meinannut käynnistyä millään.

Poikkesin teerisuolla ensimmäisiä kertoja jo tammikuun lopulla. Helmikuussa leuan murtuminen uhkasi vesittää kuvausharrastusta, mutta hyvin siitäkin selvittiin soppalinjalla. Mitä nyt ahkion vetämiseen liittyvät irvistelyt vähän juilivat leuoissa.

Viime vuoden keväällä kukkoja oli kentällä 14, tänä keväänä enää tasan 10. Soidin oli samoilla hoodeilla, mutta huomattavasti hajanaisempana kuin ennen. Liekö kukkojen vähyys vaikuttanut, mutta kuvaukselliset kukkotappelut olivat vähissä.

Maaliskuussa talvi alkoi uudelleen, luntakin tuprautti kolmisenkymmentä senttiä. Ajattelin, että nyt voisi saada hienoja kuvia lumen pöllytessä, mutta kävikin toisin: kukot tupsahtivat turnajaiskentälle, mutta pehmeää lunta oli liikaa, kukot jurottivat hangessa paikoillaan. Talvi jatkui tästä eteenpäin kireillä yö- ja aamupakkasilla, jotka käytännössä seisauttivat soitimen. Kukot tulivat vain suolle näreiden oksille istuksimaan. Tytöt loistivat poissaolollaan.

Soidin käynnistyi kunnolla uudelleen vasta maalis-huhtikuun vaihteessa.

Yövyin tänä keväänä teerisoitimella kaikkiaan 11 yötä. Soitimen vaisuuteen suhteutettuna kuvia tuli ihan mukavasti vaihtelevissakin olosuhteissa. Viimeisen kerran poikkesin vapun jälkeen, jolloin soidin oli jo kovaa vauhtia hiipumassa.

MrJan Gearin Mursu -kojuun olen kuvausmielessä hyvin tyytyväinen. Kun kojun asettaa teerikuvauksissa sopivalle hollille, niin samalla kertaa on mahdollisuus kuvata niin myötä-, sivu-, kuin vastavaloonkin. Lumien aikaan koju ja muut varusteet kulkevat kätevästi ahkiossa. Sulan maan aikaan selkä kastuu aika lailla enemmän, mutta kojun ja varusteet saa kuin saakin kuskattua rinkkaan kiinnitettynä.

Teerikuvausten lomassa kävin myös läheisellä metson soitimella, mutta siitä sitten seuraavassa postauksessa enemmän.

Kalustona kuvauksissa OM-1 ja M.Zuikot 45/1.2, 40-150/2.8 ja 150-400/4.5.

2 thoughts on “Teerikevät

  1. Tuo kummituskuva missä linnusta erottuu vain silmät ja ääriviivat on tosi hieno. Poikkeaa valtavirrasta, siitä iso käsi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *